8/10/08

EL MAG LARI LLEGIRÀ EL PREGÓ DE LA FESTA DE LA VEREMA I EL VI DE VERDÚ





El Mag Lari serà l’encarregat de llegir el pregó de la 19a edició de la Festa de la Verema i el Vi de Verdú el pròxim diumenge 12 d’octubre, a les 11.30 hores, a la plaça Major. Tot seguit tindrà lloc l’atorgament de la distinció honorífica de Piador i Piadora de l’any i la Gran Piada, l’acte central de la festa, que consisteix en l’arribada a la plaça Major de la colla de veremadors, amb les mules i els carros carregats de raïm, la piada i premsada de la verema i la degustació del most per a tots els assistents.

Josep Maria Lari o el Mag Lari combina a la perfecció la màgia i l’il·lusionisme amb l’humor. Amb la seva companyia Cia. Mag Lari representa en l’actualitat els espectacles Secrets, Màgiacadabra i Gran Màgiacadabra. Lari ha estat convidat a diferents espectacles variats, festivals de carrer, congressos màgics i programes de televisió com el Sis a traïció, la Gala del Català de l’Any, el Club de TV3, on col·labora setmanalment, o Il·lusionadors, on va presentar aquest programa de la cadena pública catalana. Entre els guardons que ha rebut destaca el Primer Premi Nacional de Màgia Còmica a Valladolid, el Premi al Millor Espectacle de la Fira de Teatre de Tàrrega o el Premi al Millor Espectacle de la Mostra de Teatre d’Igualada. Qui vulgui conèixer alguns dels secrets del mag pot adquirir el llibre “Els secrets del Mag lari”, on trobarà una trentena de jocs de mans.

Durant dos dies s’han programat activitats de tots tipus que tenen com a objectiu rememorar la tasca dels avantpassats entorn la verema i el vi i distreure les famílies que s’atancin a la població de l’Urgell. Entre els actes paral·lels destaquen les exposicions sobre la Col·lecció Ramon Boleda, al Museu d’Arqueologia; “Bell recorregut”, de Naia-Naies, a Cal Prim; “La Safor visita l’Urgell”, mostra col·lectiva dels artistes valencians Vicent Almar, Josep Basset, Joan Costa, Antoni Durà, Joan Millet i Santiago Mollà, a la Galeria d’Art Cal Talaveró; “Terra i aigua”, de Patricia Segura, a la Fundació Tekhnikós; ABD-Residència Sant Pere Claver, mostra de les activitats fetes al centre, i “Els pobles on vam néixer”, de la Residència Mare Marcel·lina, als baixos de l’Ajuntament.

6/10/08

RUTA A L'ENTORN DE VERDÚ

Acompanyats per gent que treballa a pagès, acosta't al món rural de Verdú
situa't entre la plana de l'Urgell i la Segarra en un punt d'observació amb una vista immillorable
coneix els conreus de les terres de secà, ametllers, oliveres, cereals i l'apassionant cultiu de la vinya. Apropa't als camps, a la vall del riu Cercavins, a la fondalada de les Avalls.

Descobreix les cabanes de volta, les pedreres de pedra dolça i els terrenys calcaris apropiats pel conreu de la vinya


Entorn, pagesia i orgull del món rural. Una iniciativa de Joan Sambola pagès guia.

Ruta a l’entorn de Verdú,
durant la 19ena FESTA DE LA VEREMA I EL VI.
Dissabte i diumenge a les 16.30h, l’itinerari té una durada d’una hora i mitja aprox.




Si en voleu saber més consulteu la seva pàgina:




http://www.verdudigital.net/entorndeverdu/

5/10/08

VII TROBADA DE PUNTAIRES A VERDÚ

El diumenge dia 12 d'octubre i dins els actes de la Festa de la Verema i el Vi de Verdú, l'Associació de Dones ha organitzat la VII Trobada de Puntaires a Verdú.

Més de tres-centes puntaires es reuniran a Verdú per mostrar els seus treballs i passar una estona ben agradable intercanviant impressions entre les diferents associacions.