27/9/07

Cata dirigida de Vins


Dissabte 6 d'octubre,

a les 19h a la Plaça Major.



La cata d'un vi és més art que ciència, aquesta cata la farem amb vins de la nostra terra, de la Denominació d'Origen Costers del Segre.


Per poder catar un vi haurem de fer treballar els nostres sentits, la vista, l'olfacte i el gust. Observarem els colors, els aromes a fruites, a fusta, a espècies etc.. i per acabar els probarem , analitzarem les sensacions del vi a la boca, l'acidesa, els tanins, l'equilibri, la persistència dels aromes.


Us animem a compartir junt amb els nostre enòleg Enric els plaers i sensacions d'un bon vi.




Per poder participar, cal inscriure't, per fer-ho només cal que ens escriguis un comentari aquí mateix o bé pots enviar-nos un correu electrònic a bacusverdu@yahoo.es amb les teves dades personals (nom i cognoms).



El preu d'inscripció és de 3€ per col·laborar amb l'Associació Juvenil Bacus de Verdú.


Animeu-vos i veniu el dia 6 d'octubre a Verdú.
Organitza: Celler Cercavins de Verdú

24/9/07

Marató de la Festa de la Verema i el Vi

1. Concurs de Piar Raïm

2. Llançament de ceps


3. Cursa de Portadores


4. Aixecament de Porró






i per acabar.... Guerra de Raïm!!








Aquest any a Verdú ens hem engrescat i pensem que no n'hi havia prou amb el concurs de piar, aquest any... molt més!




Us hem preparat una marató de proves, gens complicades però molt divertides.

Començem:



El concurs de piar, ja sabeu com funciona, però pels que no ho han vist mai, ho expliquem: En primer lloc, s'ompla la piadora de raïm, i al ritme dels graellers de Rocafort és comença a piar, el temps és limitat i igual per tothom. Qui guanya? Guanya la parella que obté més most!





Llançament de ceps. El cep és la planta que produeix el raïm. D'aquí poca cosa cal explicar, com diu el nom s'haurà de llançar un cep. Es decideix el guanyador segons la marca del milor llançament. Qui el llançarà més lluny?





Cursa de Portadores. Antigament, els coves igual que qualsevol tipus de cistell tenien moltes utilitats, en fer la collita del raïm el veremador anava omplint els coves i els abocava a un recipient més gran anomenat portadora. Vosaltres, el que haureu de fer és una cursa de portadores carregades amb raïm.





Aixecament de porró. Tindreu un porró amb vi, haureu de beure a galet. Primer de tot cal aixecar el porró ben amunt, anar bevent... i no deixar quen caigui ni una gota!





I per acabar....Guerra de Raïm





Inscripcions:


Per apuntar-vos, funciona igual que sempre per parelles.


Enviant-nos un mail a bacusverdu@yahoo.es o bé afegint un comentari amb els vostres noms aquí mateix!